De Spaanse omroep TVE heeft vanochtend de zes namen bekend gemaakt die zullen deelnemen aan de selectie van Eurovisión 2016. Vanochtend publiceerde de omroep om het half uur een naam die zal deelnemen aan de selectie. Ook werden de tekstschrijvers bekendgemaakt van de liedjes, maar op de titels en hoe die liedjes zullen klinken is het voorlopig nog gissen. Voormalig Junior-winnares María Isabel uit 2004 zit ook bij de kandidaten.

Kandidaten finale Spanje (op volgorde van bekendmaking)
Xuso Jones (met nummer van Andreas Öhrn en Peter Boström)
Salvador Beltrán (met nummer van Miguel Ángel Arenas ‘Capi’)
Maverick (met nummer van Juan Magán, Darlyn Cuevas “DCS” en Luiggi Giussepe Olivares)
María Isabel (JESC 2004, met nummer van David Santisteban)
ElectricNana (met eigen geschreven nummer)
Barei (met een nummer van Rubén Villanueva)

Op Twitter is het topic heel de tijd trending geweest met de term #AspirantesEurovision, zowel in Spanje als in de hele wereld stond het een tijdje op de eerste plek. Gisteren publiceerde TVE trouwens de naam van de 62-jarige Bertín Osborne als eerste kandidaat. Uiteindelijk bleek het om een lokale grap te gaan. Op 28 december halen ze daar namelijk allemaal grappen met elkaar uit, zoals hier op 1 april.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.