In studio 9 van het AED complex in Lint zijn vanavond de vijf nummers in volledige lengte voorgesteld die volgende week zullen strijden voor het ticket naar Stockholm. De vijf artiesten brachten hun nummer ook meteen live. Het waren Tom Helsen en Beverly Jo Scott die vanavond na elk nummer ook hun mening en advies mochten geven. In tegenstelling tot vorige week namen ze nu geen blad voor de mond. Dé hit van Eurosong 2014, “She’s After My Piano” werd ook nog eens gebracht door 2 Fabiola. Het werd de zomerhit van het jaar 2014, in tegenstelling tot onze inzending “Mother”.

Opnieuw werd er een televoting gehouden toen alle nummers gebracht waren. Als de kijker volgende week dezelfde mening heeft als deze week, stuurt hij Laura Tesoro naar Stockholm. Volgende week stemmen er tijdens de finale wel tien internationale jury’s mee.

01. Amaryllis Uitterlinden – Kick The Habit
Tom Helsen vind Amaryllis een goede zangeres en gaf ze een dikke pluim voor het arrangement. Echter vond hij het geen Eurosong-nummer. “Ze begon heel goed, maar ik mistte een hoogtepunt, zoals bij een orgasme”. Ook Beverly Jo Scott vond dat het nummer iets mist. “Het is goed gezongen, maar het mist iets.” Ook was ze geen fan van de bewegingen die ze maakte. Niet geschikt als inzending volgens de jury.

02. Adil Aarab – In Our Nature
Beverly Jo Scott vond het een perfect nummer voor deze periode, maar hij moet meer geven. Hij moet laten zien dat hij een echte zanger is en dat hij meer kan. Tom Helsen sluit zich daar bij aan. Adil straalt: “Mijn vrouw vind het een schoon ‘manneke’, ik vind het een schoon ‘manneke’. Hij mocht de nummers al eerder horen en het blijft wel hangen. Ze geven het beiden nog een kans, als hij werkt aan zijn inzending.

03. Laura Tesoro – What’s The Pressure
Tom Helsen vond dat het plaatje volledig klopte en voor het eerst had hij het gevoel “van een orasme”. Ook Beverly Jo Scott vind dat het op het Eurovisie Songfestival wel kan staan en ook dat Laura er echt staat. Ze vermelde ook even dat Laura vandaag een beetje ziek was, maar vond het knap dat ze zonder klagen op het podium ging staan. “Ik vind haar opwindend, maar op een andere manier dan Tom” besluit ze.

04. Astrid Destuyver – Everybody Aches
Tom vond dat Astrid het goed doet, maar het probleem was volgens hem geen refrein hoorde. Het “refrein was van de Justin Bieber van de Aldi”, maar daar hebben ze lekkere koekjes, viel Van De Veire in. “Als muziekliefhebber hou ik enorm van dit nummer, maar als ik eerlijk moet zijn denk ik dat ze er nog niet klaar voor is.” zegt BJ Scott. Het nummer lijkt nog niet helemaal af volgens haar. Nét niet genoeg.

05. Tom Frantzis – I’m Not Lost
Beverly Jo Scott dacht veel, maar vond het een “damn good song”. Tom heeft veel geluk met zo’n sterk nummer waarmee hij naar het Eurovisie Songfestival gaat. Hij moet echter wel veel meer met dit nummer gaan doen. Je moet de kijker meer geven. Tom Helsen deelde die mening: geweldige song, maar hij moet meer focus brengen op zijn performance. Is dit onze volgende kandidaat voor het festival?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.