Vanavond is er in Valletta de halve finale van de nationale selectie. Vanuit het Mediterranean Conference Centre zullen twintig kandidaten zich vanavond bewijzen voor de kijkers en de jury. Voor zes van hen loopt vanavond het avontuur al af. Eén van die afvallers is sowieso Ira Lasco (2002). Zij zit met twee liedjes in de halve finale en het reglement schrijft voor dat maar één nummer naar de finale mag. Ook Daniel Testa (Junior 2008) doet een poging om naar Stockholm te gaan.

Halve finale Malta Eurovision Song Contest 2016
01. Ira Losco – Chameleon (Invincible)
02. Corazon – Falling Glass
03. Stefan Galea – Light Up My Life
04. Domenique – Empty Hearted
05. Dario – I Love You
06. Daniel Testa – Under the Sun
07. Jessika – The Flame
08. Jasmine – Alive
09. Raquel – Flashing Lights
10. Brooke – Golden
11. Kim – Lighthouse
12. Sarah Crystal – Right Here with You
13. Danica – Frontline
14. Christabelle – Kingdom
15. Franklin – Little Love
16. Dominic – Fire Burn
17. Ira Losco – That’s Why I Love You
18. Lawrence Gray – You’re Beautiful
19. Maxine – Young Love
20. Deborah C – All Around the World

De kijker heeft een kleine inspraak in de competitie. De jury bestaat uit zes mensen, terwijl de kijker als zevende jurylid fungeert. De halve finale start om 20:50 en is live te volgen via TVM vanaf 20:50. Ben Camille presenteert de halve finale. Er zijn gastoptredens tijdens de halve finale van Amber (2015), The Crowns en The New Victorians. De veertien kandidaten die doorstoten naar de finale zien we morgen al terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.