De Finse omroep heeft op het lokale middaguur de achttien kandidaten van UMK 2016 officieel voorgesteld in de gebouwen van YLE in Helsinki. Er zullen drie voorrondes plaatsvinden met telkens zes kandidaten. Per voorronde gaan er drie kandidaten door, wat negen kandidaten in de finale maakt op zaterdag 27 februari. Voor het eerst sinds de start van UMK keren er ook kandidate terug: Mikael Saari en Saara Aalto namen al eens eerder deel aan de Finse preselectie.

Eerste voorronde Uuden Musiikin Kilpailu 2016
Clemso – Thief
Eini – Draamaa
Mikko Herranen – Evil Tone
Pää-Äijät – Shampanjataivas
Saara Aalto – No Fear
Stella Christine – Ain’t Got Time for Boys

Tweede voorronde Uuden Musiikin Kilpailu 2016
Annica Milán & Kimmo Blom – Good Enough
Attention 2 – Ready For the Show
Cristal Snow – Love is Blind
Mikael Saari – On it Goes
Rafaela Truda – Rise Up
Ylona – Blazing Fire

Derde voorronde Uuden Musiikin Kilpailu 2016
Barbe-Q-Barbies – Let Me Out
Gušani Brothers – Poom Poom
Lieminen – Pehmeiden arvojen vaalijat
Pietarin Spektaakkeli – Liian kuuma
Sandhja – Sing it Away
Tuuli Okkonen – Don’t Wake Me Up

Op 30 januari zullen de kaniddaten al worden voorgesteld in een programma op YLE TV2. Een panel met onder andere Jaana Pelkonen (presentatrice 2007) zullen de inzendingen bespreken. Een week later presenteren Roope Salminen en Krista Siegfrids (2013) de eerste liveshow. Op 13 februari zal Siegfrids vervangen worden door Rakel Liekki. Die avond is ze namelijk één van de deelnemers in de Zweedse preselectie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.