De Sloveense omroep RTVSLO heeft de tien namen bekendgemaakt die zullen deelnemen aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 2016. Onder de tien kandidaten zit ook voormalig deelneemster Nuša Derenda. Zij vertegenwoordigde haar land in 2001 met “Energy”, waar ze zevende mee werd. Tot op de dag van vandaag is dat het beste resultaat voor Slovenië op het Eurovisie Songfestival. De finale van EMA 2016 zal plaatsvinden in februari.

Kandidaten EMA 2016
Anja Baš
Anja Kotar
D Base
Manuella
Nuša Derenda
Raiven
Regina
San Di Ego
Sebastian Lukovnjak
Žan Serčič

Ook terugkerend is Regina. Zij vertegenwoordigde Slovenië op het festival van 1996 en probeert nu twintig jaar later opnieuw. In Oslo eindigde ze buiten de top 20. Vorig jaar eindigde Maraaya op een veertiende plaats in Wenen met “Here For You” tijdens de finale.

[UPDATE 14:12] De finale zal op zaterdag 27 februari worden gehouden. Daarmee is het al de zesde nationale finale die op de laatste zaterdag van februari zal worden gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.