De VRT heeft bekendgemaakt hoe de winnaar zal gekozen worden van Eurosong 2016. Tijdens de finale stemmen de kijkers en een internationale jury samen. Die jury bestaat uit tien landen, die elk vijf muziekprofessionals afvaardigen. Zij geven samen 60, 70, 80, 100 en 120 punten aan de kandidaten. De kijker doet dat ook. De twee kandidaten die gecombineerd het meeste halen, gaan door naar een superfinale. In de superfinale heeft de kijker de absolute macht en kiest hij de winnaar.

De VRT heeft deze tien landen gekozen: Zweden (gastland), Hongarije (beste voorspeller), Ierland (land dat het vaakst won), Nederland (land waar we het vaakst punten van hebben gekregen), Azerbeidzjan (5x top 5 in 8 jaar), Verenigd Koninkrijk (gaf sinds 2000 al 8 keer het maximum aan de winnaar, Letland (zelfde reden), Montenegro (kregen nog nooit punten van dit land), Frankrijk (land dat ons het vaakst 12 punten gaf) en Griekenland (sinds de invoering van de halve finales misten ze nog nooit een finale)

Tijdens de finale geven Hadise (Turkije 2009) en Christer Björkman (Zweden 1992) als experten commentaar. Hadise zal trouwens de finale openen. Zal Vlaanderen na de decables met Kate Ryan, Isthar en Axel Hirsoux eindelijk eens een kandidaat kiezen die wel de finale kan halen? We weten het zondag rond de klok van 22:30.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.