De Oostenrijkse omroep ORF heeft negen van de tien namen bekendgemaakt die zullen deelnemen aan de nationale finale. Ze zullen samen strijden voor het ticket naar Stockholm op vrijdag 12 februari. Eén naam moet er nog bekend worden gemaakt en dat is de wildcard. Vanaf donderdag kan je op de Facebookpagina van de competitie stemmen op vijf kandidaten, een dag lang. Diegene met de meeste stemmen zal de tiende kandidaat worden.

Finale Wer Singt Für Österreich? (vrijdag 12 februari 2016)
AzRaH – The One (wildcard)
Bella Wagner – Weapons Down
Elly – I’ll Be Around (Bounce)
Farina Miss & Céline Roscheck – Sky is the Limit
Lia Weller – Runaway
LiZZA – Psycho
Orry Jackson – Pieces in a Puzzle
Sankil Jones – One More Sound
Vincent Bueno – All We Need Is that Love
Zoë – Loin d’ici

[UPDATE 15/1, 18:37] AzRaH is met “The One” de tiende finalist. Met 7.168 likes eindigde ze als eerste

De kandidaten voor de wildcardronde zijn AzRaH (“The One”), David Siedl feat. Madelene & MC Vio (“Wah Wah Whine”), Laura Kamhuber (“Stay Tonight”), Ola Egbowon (“Addicted”) en Sara Koell (“Closer To The Sun”). Vorig jaar mocht Oostenrijk het festival organiseren, maar kreeg het een koude douche: de laatste plaats en geen enkel punt voor “I Am Yours” van The Makemakes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.