De Ierse omroep RTÉ gooit het roer helemaal om in 2016. Vanochtend is door de omroep bevestigd dat Nicky Byrne de Ierse kleuren gaat vertegenwoordigen in Ierland. Meteen is ook het nummer bekendgemaakt: “Sunlight”. Nicky Byrne is het meest bekend van Westlife. Ondertussen bestaat die band niet meer, maar tussen 1998 en 2012 wisten ze wereldwijd miljoenen singles te verkopen van onder andere “Uptown Girl” en “My Love”. Tegenwoordig is hij werkzaam bij RTÉ en presenteert hij onder andere op de radio en sinds 2013 geeft hij ook de Ierse punten op het festival.

De 37-jarige zanger gaat met nummer “Sunlight”, dat vanochtend door de Ierse omroep ook online werd gezet. Wayne Hector en Ronan Hardiman hebben het nummer geschreven. Daarmee zal de vijftigste Ierse inzending de allereerste interne keuze zijn voor het land dat in een ver verleden acht keer het festival heeft gewonnen en daarmee nog altijd recordhouder is. De eerste live-performance van “Sunlight” zal tijdens The Ray D’Arcy Show te zien zijn op zaterdag 13 februari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.