De Oekraïense nationale finale zal op zondag 21 februari plaatsvinden in Kyiv. De twee weken ervoor zijn er twee halve finales op zaterdag 6 en 13 februari. Daarmee is de selectie al met enkele afleveringen ingekort. Er is verder niets bekend over het aantal kandidaten dat zal meedoen. Aan het einde van deze maand zouden we wel het deelnemersveld moeten kennen, volgens de publieke omroep NTU en commerciële zender STB. Die laatste zal heel het plaatje financieren en ook uitzenden.

Oekraïne keert dit jaar terug na een jaar afwezigheid wegens politieke en logistieke redenen bij de omroep. Die heeft in 2015 een doorstart moeten maken. Dit jaar werken ze samen met de populaire zender STB. De finale is trouwens op zondag 21 februari en niet op zaterdag 20 februari vanwege een jaarlijkse dag van nationale rouw, die er sinds 2014 jaarlijks is om de doden te herdenken in de Oekraïense revolutie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.