In tegenstelling tot wat eerder bericht werd, gaan de Polen hun inzending in 2016 zelf mogen kiezen via een nationale finale. Dat heeft Jan Pawlicki, de directeur van TVP, laten weten. “Einde van de geruchtenmolen. We laten de kijker zelf kiezen” liet hij weten op Twitter. Daarmee reageerde hij op de geruchten dat Cleo (van Donatan, uit 2014) het land opnieuw zou gaan vertegenwoordigen. De finale zal op zaterdag 5 maart worden uitgezonden op TVP1. Meer details kennen we nog niet.

De laatste keer dat Polen zijn keuze niet intern koos, was in 2011. Toen werd Magdalena Tul op Valentijnsdag verkozen tot Poolse kandidaat. In 2012 en 2013 was het land er niet bij. Zowel in 2014 als 2015 haalde Polen wel de finale, dankzij de interne keuzes van TVP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.