Een vreemde, maar door ons voorspelde, aankondiging in San Marino vanochtend. De nationale omroep SMRTV kondigde aan dat Serhat namens het land naar Stockholm zal afreizen. Het is de eerste keer dat een solo man het land zal vertegenwoordigen maar ook, en dat bovenal, is het een Turk die voor San Marino zal gaan. Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu is een 51-jarige man geboren in Istanboel. Naast zanger is hij ook presentator. In het verleden werkte hij onder meer voor TRT. In 2004 bracht hij een duet met Viktor Lazlo, presentatrice in 1987 op de Heizel in Brussel.

Het is vrij normaal dat San Marino het in andere landen gaat zoeken. Met nog geen 33.000 inwoners is het talent er schaars. In zowel 2008, 2011 als 2015 kwam de kandidaat van het land uit Italië. San Marino is namelijk een enclave in Italië. In 2012, 2013 en 2014 ging een San Marinees naar het festival, maar was het telkens Valentina Monetta. Nu gaat men dus zoeken in Turkije. Het nummer komt in een latere fase naar buiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.