Vanavond is het de tweede voorronde van de ‘nacionalinė atranka’, of nationale selectie, voor het Eurovisie Songfesitval 2016. Net zoals vorig week treden acht kandidaten aan, die zich bij LRT aanboden mét een nummer. Volgende week en de week erna komen de kandidaten die zich zonder nummer hebben aangemeld. Ook zoals vorige week zullen vijf kandidaten zich plaatsen voor de volgende ronde. Voor deze groep, die dan uit tien kandidaten zal bestaan, is dat op zaterdag 6 februari.

Tweede voorronde Eurovizija 2016
01. Jurgis Brūzga – GoOne
02. Ugne Smile – You Don’t Know
03. Lawreigna – Falling
04. Ištvan Kvik – Please Don’t Cry
05. Catrinah – Be Free
06. Eglė Jakštytė – Leisk dar būti
07. Valdas Lacko – Stay Tonight
08. Rūta Ščiogolevaitė – United

Op woensdag 6 januari werd deze voorronde al opgenomen, maar toch kan er gestemd worden via televoting. Er is een nationale jury aanwezig in de studio en een driekoppige internationale jury die via video zijn punten zal geven. In die nationale jury zetelt deze uitzending trouwens Vaidas Baumila, de kandidaat van vorig jaar. De jury en televoting tellen beiden voor 50 procent. Andrius Rožickas en Gerūta Griniūtė presenteren vanaf 20:00 de eerste voorronde op LRT Televizija en LRT Lituanica.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.