Vanavond kiest uitsluitend het Wit-Russische publiek de volgende kandidaat en inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016. Tien kandidaten zullen deelnemen aan de finale, waaronder al enkele oud-gedienden die het al meerderde keren probeerden. Voor het eerst krijgt het publiek alle macht in handen. De laatste jaren werd die enorm ingeperkt vanwege verscheidene schandalen. Zo mocht Alyona Lanskaya niet naar Bakoe in 2012 omdat er gefraudeerd zou zijn met telefoonkaarten. In 2013 mocht ze wel naar MalmΓΆ. Vanavond gaat men streng controleren op deze praktijken.

Finale Wit-Rusland
01. Alexey Gross – Flame
02. Sasha Zakharik – Glory Night
03. Valeriya Sadovskaya – Not Alone
04. Radiovolna – Radio Wave
05. The EM – Turn Around
06. NAVI – Heta ziamlia
07. Ivan – Help You Fly
08. Anastasiya Malashkevich – Pray for Love
09. Kirill Yermakov – Running to the Sun
10. NAPOLI – My Universe

De finale start om 20:00 onze tijd (22:00 in Minsk) en zal worden gepresenteerd door Teo (2014) en Olga Ryzhikova. Er zijn gastoptredens van voorgenoemde presentatoren,Β Alyona Lanskaya (2013), Gunesh, Sasha Nemo en Kattie. De show is live te volgen via Belarus 1 en Belarus 24.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.