Normaal zou het nieuws pas op 12 maart naar buiten komen, maar het is vroegtijdig gelekt: Amir Haddad gaat Frankrijk vertegenwoordigen in Stockholm met het nummer “J’ai cherché”. Het nieuws is door France 2 bevestigd en is de eerste inzending onder het bewind van de nieuwe delegatieleider Edoardo Grassi. De zanger is geboren in Parijs, maar heeft Israëlisch bloed. Hij verhuisde als onderdeel van de Aliyah (de terugkeer naar het beloofde land) in 1992 naar Israël. In 2006 haalde hij de liveshows van Kokhav Nolad in Israël. In 2014 werd hij derde in de Franse The Voice.

“J’ai cherché” kwam op 15 januari uit in Frankrijk. Het is een tweetalige inzending dit jaar voor Frankrijk, want naast het Frans komt er ook Engels in voor. Frankrijk is gegarandeerd van een plek in de finale op zaterdag 14 mei. De show zal live te zien zijn op France 2, terwijl de twee halve finales op France 4 worden uitgezonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.