Zelfs in de geöliede organisatie van Melodifestivalen durft er al wel eens een fout sluipen. Vandaag kwamen er fragmenten van repetities naar buiten van de eerste voorronde. Het vijfde nummer van de avond heette “Himmel för två” en zou worden gebracht door Anna Book. Nu blijkt dat het nummer ook al was ingezonden (en uitgebracht) voor de Moldavische selectie in 2014 en in het Engels: “Taking Care Of A Broken Heart”. Felicia Dunaf zou het brengen, maar het werd weerhouden.

Tijdens een persconferentie is bekendgemaakt dat het nummer is gediskwalificeerd. Ze krijgt nu de mogelijkheid om het nummer alsnog te brengen, maar niet als deelnemer.  “Anna is hier erg verdrietig over, ze heeft vier maanden voorbereiding achter de rug en wist zelf niets van de vroegtijdige publicatie” zegt Christer Björkman. Of ze het nummer zal brengen als interval, is nog niet geweten. Er komt geen vervangende inzending, dus komende zaterdag doen er maar zes nummers mee in de competitie.

Het is al het tweede schandaal in een week tijd. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Charlotte Perrelli de tweede voorronde niet mag presenteren omdat er gelijktijdig met de show een reclamespotje op andere zenders te zien zal zijn. Presentatoren van SVT mogen geen andere commerciële activiteiten ondernemen tijdens de periode dat ze presenteren. De eerste voorronde is komende zaterdag vanuit het Scandinavium in Göteborg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.