De BBC heeft de zes kandidaten bekendgemaakt die zullen deelnemen aan de Britse nationale finale voor het Eurovisie Songfestival 2016. Dat gebeurde tijdens het radioprogramma van Ken Bruce op BBC Radio 2. De zes kandidaten zullen komende vrijdag aantreden in de eerste Britse nationale finale in vijf jaar. De kijker mag kiezen wie er namens het land naar het Eurovisie Songfestival 2016 gaat in Stockholm, Zweden. Het Verenigd Koninkrijk staat rechtstreeks in de finale.

Finale Eurovision: You DecideΒ (vrijdag 26 februari 2016)
01. Joe & Jake – You’re Not Alone
02. Bianca – Shine A Little Light
03. Dulcima – When You Go
04. Matthew James – A Better Man
05. Darline – Until Tomorrow
06. Karl – Miracle

De laatste jaren gaat het niet geweldig goed met het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2010 eindigde het land vijf keer buiten de top 15, waarvan drie keer nog eens bij de laatste. Vorig jaar eindigde Electro Velvet met “Still in Love with You” op een 24ste en op-een-na voorlaatste plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.