Vanavond is er de eerste halve finale in Oekraïne. Het land keert dit jaar terug na een jaartje afwezigheid. In Wenen stuurden ze dus hun kat, maar in Stockholm zijn ze weer van plan van te scoren. Er doen lokaal enkele grote namen aan de voorronde. Zo zien we vanavond de Russische kandidate van 2009 terug, Anastasia Prikhodko. Oorspronkelijk is ze een Oekraïense en probeerde ze haar land in 2009 eerst te vertegenwoordigen, maar werd ze weerhouden.

Eerste halve finale Oekraïne
01. Anastasia Prikhodko – I Am Free Now
02. The Hardkiss – Helpless
03. Tonya Matvienko – Tin Whistle
04. Vladislav Kurasov – I’m Insane
05. Lavika – Hold Me
06. Jamala – 1944
07. Aida Nikolaychuk – Inner Power
08. Svetlana Tarabarova – Never Again
09. Brunettes Shoot Blondes – Every Monday

Een combinatie van televoting en jury, bestaande uit Konstantin Meladze, Ruslana (2004) en Andriy Danylko (Verka Serduchka, 2007) zal ervoor zorgen dat drie kandidaten doorgaan naar de finale. De show zal gelijktijdig op NTU (openbare omroep) en STB (commerciële zender) worden uitgezonden. De show start om 18:00 onze tijd en zal tussen 20:00 en 21:00 onderbroken worden voor een lokale comedy. Om 21:00 volgt de uitslag. Oekraïne komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.