Finland start vanavond de zoektocht naar de (hopelijk succesvollere) opvolgers van Pertti Kurikan Nimipäivät in de vijfde reeks van Uuden Musiikin Kilpailu, vaker afgekort tot UMK. Deze reeks van UMK zal vrijwel gelijk lopen als die van vorig jaar. Er doen vanavond zes kandidaten mee aan de eerste voorronde en de helft van die kandidaten gaat door naar de finale op 27 februari. De andere drie kandidaten zijn jammer genoeg uitgeschakeld en gaan zeker niet naar het Eurovisie Songfestival 2016.

Eerste voorronde UMK 2016
Clemso – Thief
Eini – Draamaa
Mikko Herranen – Evil Tone
Pää-Äijät – Shampanjataivas
Saara Aalto – No Fear
Stella Christine – Ain’t Got Time for Boys

Enkel de kijker zal mogen bepalen wie er naar de finale gaat. De presentatie ligt in handen van Roope Salminen en Krista Siegfrieds (2013).  De eerste voorronde start om 20:00 onze tijd en is live te volgen op YLE TV2. Finland komt op dinsdag 10 mei uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.