Vanavond is er in Letland de eerste voorronde van Supernova 2016. Tien kandidaten komen aan de start van deze eerste liveshow. Onder de kandidaten van de eerste voorronde zit Justs Sirmais. Geen bekende naam voor ons, maar de vrouw achter zijn nummer is wel bekend: Aminata Savadogo. Zij werd vorig jaar zesde in Wenen en zit nu achter “Heartbeats”. Hij behoort bij de favorieten om Letland op het festival in Stockholm te vertegenwoordigen.

Eerste voorronde Supernova 2016
01. Paula Dukure – Look in the Mirror
02. ElectroFolk – Miracle Drums
03. Rūta Dūduma – Being a Friend
04. Ivo Grīsniņš Grīslis – We Are the Light
05. Sabīne Berezina – My Inspiration
06. Edvards Grieze – New Day
07. Marta Grigale – Choices
08. Catalepsia – Damnation
09. Samanta Tīna – We Live For Love
10. Justs – Heartbeat

De kijker mag als eerste twee kandidaten selecteren voor de halve finale. Daarna pikt de jury (Kaspars Roga, Ieva Kerēvica, Intars Busulis, Guntars Račs) er ook nog eens twee uit. De andere zes zijn uitgeschakeld. De show begint om 20:25 onze tijd en is live te volgen via LTV1. Ketija Šēnberga en Toms Grēviņš presenteren de uitzending. De winnaar op 28 februari zal uitkomen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.