Op zaterdag 12 maart zal de Franse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016 naar buiten komen. Dat heeft France 2 vanochtend laten weten. Onder de leiding van een nieuwe delegatieleider, Edoardo Grassi, zijn de voorbereidingen al van september bezig. Het lied zal dit jaar tweetalig zijn: een deel zal in het Engels worden gezongen en een deel in het Frans. In het verleden gebeurde dit ook in 2001, 2007, 2008 en 2012. Het land ging nog nooit voor een volledig Engelstalige inzending.

Hoe de inzending zal worden bekendgemaakt, is nog niet duidelijk. Ze raden ons aan om zeker de social media van France 2 in de gaten te houden voor meer details en tips. De laatste jaren is Frankrijk op een dwaalspoor geraakt. De laatste vier edities eindigde het land buiten de top 20. Vorig jaar eindigde Lisa Angell op de 25ste plek met “N’oubliez Pas”. De laatste plek in de top 10 dateert van 2009.

[UPDATE 24/02, 13:59] De presentatie zal gebeuren tijdens de Véronic Dicaire Show op zaterdag 12 maart. Om 20:55 start de uitzending en de kandidaat zal daar voor het eerst zijn of haar lied brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.