Vanavond, tijdens de vierde avond van Sanremo 2016, zullen er vier kandidaten afvallen in de hoofdcategorie. De top vijftien gaat na de eerste ronde meteen door naar de finale van morgen. Daarna moeten de vijf overgebleven kandidaten het opnemen in een herkansingsronde. Uiteindelijk mag één kandidaat zich nog vervoegen bij de finalisten. De andere vier zijn uitgeschakeld. Ook zal één van de vier jongeren zich kronen tot de winnaar van de ‘Nuove Proposte’-categorie.

Vierde avond Festivali di Sanremo 2016
Alessio Bernabei – Noi siamo infinito
Annalisa – Il diluvio universale
Arisa – Guardando il cielo
Bluvertigo – Semplicemente
Clementino – Quando sono lontano
Dear Jack – Mezzo respiro
Deborah Iurato & Giovanni Caccamo – Via da qui
Dolcenera – Ora o mai più (le cose cambiano)
Elio e le Storie Tese – Vincere l’odio
Enrico Ruggeri – Il primo amore non si scorda mai
Francesca Michielin – Nessun grado di separazione
Irene Fornaciari – Blu
Lorenzo Fragola – Infinite volte
Neffa – Sogni e nostalgia
Noemi – La borsa di una donna
Patty Pravo – Cieli immensi
Rocco Hunt – Wake Up
Stadio – Un giorno mi dirai
Valerio Scanu – Finalmente piove
Zero Assoluto – Di me e di te

De kijkers (40%), een expertenjury (30%) en een 300 muziekliefhebbers (via een opiniepeiling, 30%) zullen vanavond stemmen. Bij de hoofdcategorie worden de stemmen van eerder deze week ook bijgevoegd voor 50 %. De herkansers liggen volledig in de handen van televoting. Die uitslag verwachten we morgenavond pas. De presentatie ligt in handen van Carlo Conti. Hij krijgt assistentie van Virginia Raffaele, Mădălina Diana Ghenea en Gabriel Garko. De uitzending start om 20:30 en is live te volgen via RAI 1 en live via internet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.