Op donderdag 3 maart kennen we de opvolger van Nadav Guedj. Dan kiest Israël zijn nieuwe kandidaat voor het Eurovisie Songfestival in de finale van Rising Star. Komend weekend kiest men de zestien kandidaten die door mogen naar de laatste fase: de studioshows. Enkel de finale op 4 maart zal live worden uitgezonden en kan het publiek via een app mee bepalen wie Israël gaat vertegenwoordigen in Stockholm. De finale zal te zien zijn op de commerciële zender Channel Two.

Een mogelijk significant verschil met vorig jaar is dat mogelijk ook de song voor Stockholm te horen zal zijn. De omroep heeft componisten en tekstschrijvers al een oproep gedaan om songs op te sturen. Als het nummer niet tijdens de finale te horen is, zal het toch niet veel later in première gaan. Op 14 maart ligt namelijk de deadline. Israël komt uit in de tweede halve finale, waar ze zelf om gevraagd hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.