De Duitse finale is gewonnen door Jamie-Lee Kriewitz met het lied “Ghost”. De recentste winnares van The Voice of Germany kwam als beste kandidaat uit een superfinale met drie kandidaten. De twee andere superfinalisten vanavond waren Avantasia en Alex Diehl, maar Jamie-Lee Kriewitz was dus te sterk. Axel Diehl eindigde tweede in de superfinale, terwijl Avantasia derde werd. Eerder deze avond begonnen er tien kandidaten aan de superfinale, maar zeven werden dus na hun optreden geëlimineerd. Jamie-Lee Kriewitz is geboren in 1998 en komt uit Springe.

Superfinale Unser Lied für Stockholm (televoting)
01. Jamie-Lee Kriewitz – Ghost (44,5%)
02. Alex Diehl – Nur ein Lied (33,9%)
03. Avantasia – Mystery of a Blood Red Rose (21,6%)

Vroegtijdig uitgeschakeld
Ella Endlich – Adrenalin
Gregorian – Masters of Chant
Joco – Full Moon
Keøma – Protected
Laura Pinski – Under the Sun We Are One
Luxuslärm – Solange Liebe in mir wohnt
Woods of Birnam “Lift Me Up (From the Underground)

“Ghost” is, naast de inzending voor Stockholm, ook de single die ze als winnares van het vijfde seizoen van The Voice Of Germany mocht uitbrengen. Dat lied is geschreven door Thomas Burchia, Anna Leyne en Conrad Hensel. Jamie-Lee Kriewitz zal meteen uitkomen in de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op zaterdag 14 mei. De finale van Unser Lied für Stockholm kan je hier opnieuw bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.