Vanavond is er in Litouwen de achtste voorronde van Eurovizijos 2016, officieus de kwartfinale. De kandidaten van groep A (groep met nummer) en groep B (groep zonder nummer) zijn nu samengevoegd en er is geen onderscheid meer tussen beiden groepen. Er zitten tien kandidaten in de uitzending vanavond. Onder de kandidaten zitten nog altijd Erica Jennings (SKAMP, 2001) en Donny Montell (2012). Beiden zijn favoriet om de finale te winnen op zaterdag 12 maart.

Achtste voorronde Eurovizijos 2016
01. Catrinah – Be Free
02. Ruslanas Kirilkinas – In My World
03. Milda Martinkėnaitė – If Tomorrow Never Comes
04. Erica Jennings – Leading Me Home
05. Saulenė Chlevickaitė – Strong
06. Aistė Pilvelytė – You Bet
07. Valdas Lacko – Stay Tonight
08. Rūta Ščiogolevaitė – United
09. Donny Montell – I’ve Been Waiting for This Night
10. Ieva Zasimauskaitė – Life (Not That Beautiful)

De show werd al opgenomen op 23 februari, maar toch kan er gestemd worden via televoting. Er is een jury aanwezig in de studio en een driekoppige internationale jury die via video zijn punten zal geven. De twee laatste kandidaten in de eindstand verlaten de show. De jury en televoting tellen beiden voor 50 procent. Andrius Rožickas en Gerūta Griniūtė presenteren vanaf 20:00 deze voorronde op LRT Televizija en LRT Lituanica.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.