De laatste voorronde van deze week is wederom een nationale finale. De hele maand februari was er op de Letse openbare omroep Supernova op de zondagavond. Vanavond is het de laatste zondag van deze maand, en is het dus ook de laatste Supernova. In deze finale staan er vier kandidaten. Zij willen allemaal graag de zeventiende Letse inzending afleveren op het Eurovisie Songfestival. Voor één kandidaat zal de droom om Letland te vertegenwoordigen ook werkelijkheid worden. Het lot van de finalisten ligt echter niet meer in handen van de kijker en de jury samen.

Finale Supernova 2016
Catalepsia – Damnation
Justs – Heartbeat
Marta Grigale – Choices
MyRadiantU – We Will Be Stars

Enkel de kijker zal vanaovnd mogen stemmen. Dat kan hij doen via televoting of via het internet. De jury van afgelopen weken zal nog wel aanwezig zijn en commentaar geven. Kaspars Roga, Ieva Kerēvica, Intars Busulis (2009) en Guntars Račs zijn de vier juryleden. De finale is live te volgen via LTV1 en het internet, en dat vanaf 20:25 onze tijd. De winnaar van Supernova 2016 zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Buurlanden zoals Litouwen en Wit-Rusland doen ook mee aan die halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.