De laatste voorronde van deze week is wederom een nationale finale. De hele maand februari was er op de Letse openbare omroep Supernova op de zondagavond. Vanavond is het de laatste zondag van deze maand, en is het dus ook de laatste Supernova. In deze finale staan er vier kandidaten. Zij willen allemaal graag de zeventiende Letse inzending afleveren op het Eurovisie Songfestival. Voor één kandidaat zal de droom om Letland te vertegenwoordigen ook werkelijkheid worden. Het lot van de finalisten ligt echter niet meer in handen van de kijker en de jury samen.
Finale Supernova 2016
Catalepsia – Damnation
Justs – Heartbeat
Marta Grigale – Choices
MyRadiantU – We Will Be Stars
Enkel de kijker zal vanaovnd mogen stemmen. Dat kan hij doen via televoting of via het internet. De jury van afgelopen weken zal nog wel aanwezig zijn en commentaar geven. Kaspars Roga, Ieva Kerēvica, Intars Busulis (2009) en Guntars Račs zijn de vier juryleden. De finale is live te volgen via LTV1 en het internet, en dat vanaf 20:25 onze tijd. De winnaar van Supernova 2016 zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Buurlanden zoals Litouwen en Wit-Rusland doen ook mee aan die halve finale.
Letland zat in een crisis op het Eurovisie Songfestival. Het land haalde al jaren de finale en eindigde maar liefst drie keer laatste. Ze kwamen in 2015 met een nieuwe voorronde, Supernova. De kaart van alternatieve muziek werd er getrokken en leverde Aminata op als winnares. Zij ging naar Wenen met “Love Injected”. Missie geslaagd, want Letland haalde met glans de finale. Daar kon het zelfs zesde eindigden met 186 punten. Ze kreeg twaalf punten van Ierland, Litouwen en San Marino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws