Greta Salóme met “Hear Them Calling” naar Stockholm.

De IJslandse finale is gewonnen door Greta Salóme Stefánsdóttir. Met het nummer “Hear Them Calling” gaat ze namens het land met 330.000 inwoners naar Stockholm. Greta Salóme Stefánsdóttir moest het in een superfinale opnemen tegen Alda Dís Arnardóttir. Zij bracht het nummer “Now”, maar moest dus het onderspit delven tegenover Greta Salóme Stefánsdóttir. Greta vertegenwoordigde IJsland al eens eerder ,in 2012. Toen eindigde ze samen met Jónsi twintigste met “Never Forget”. Of ze dit jaar beter gaat doen, weten we na de veertiende mei.

Uitslag superfinale Söngvakeppnin 2016
01. Greta Salóme Stefánsdóttir – Hear Them Calling
02. Alda Dís Arnardóttir – Now

Vroegtijdig uitgeschakeld (score eerste ronde)
03. Karlotta Sigurðardóttir – Eye of the Storm (19.530)
04. Erna Hrönn Ólafsdóttir & Hjörtur Traustason – I Promised You Then (16.473)
05. Þórdís Birna Borgarsdóttir & Guðmundur Snorri Sigurðarson – Ready to Break Free (16.466)
06. Elísabet Ormslev – Á ný (16.086)

Alda Dís Arnardóttir haalde in de eerste ronde 22.897 punten, Greta Salóme Stefánsdóttir kreeg er 20.869 in totaal. In de eerste ronde won “Now” nipt de televoting (11.847 tegenover 11.769). In de halve finale zong Salóme nog “Raddirnar”, maar voor de finale pakte ze uit met een Engelstalige versie. Ze schreef de tekst en muziek volledig zelf. “Hear Them Calling” komt uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei. De finale kan je hier nog eens bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.