Het 66ste Festival van Sanremo is gewonnen door de groep Stadio. Na een marathonuitzending van bijna vijf uur won Stadio de superfinale ten nadele van Deborah Iurato & Giovanni Caccamo en Francesca Michielin, die ook de superfinale konden bereiken. De groep krijgt nu het recht van de Italiaanse omroep RAI of ze hun land willen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016. De komende uren of dagen krijgen we bevestiging over hun (mogelijke) deelname. Anders kiest de RAI een andere kandidaat. Sanremo 2016 wonnen ze met het nummer “Un giorno mi dirai”.

Uitslag superfinale Festivali di Sanremo 2016
01. Stadio – Un giorno mi dirai
02. Francesca Michielin – Nessun grado di separazione
03. Deborah Iurato & Giovanni Caccamo – Via da qui

Vroegtijdig uitgeschakeld
04. Enrico Ruggeri – Il primo amore non si scorda mai
05. Lorenzo Fragola – Infinite volte
06. Patty Pravo – Cieli immensi
07. Clementino – Quando sono lontano
08. Noemi – La borsa di una donna
09. Rocco Hunt – Wake Up
10. Arisa – Guardando il cielo
11. Annalisa – Il diluvio universale
12. Elio e le Storie Tese – Vincere l’odio
13. Valerio Scanu – Finalmente piove
14. Alessio Bernabei – Noi siamo infinito
15. Dolcenera – Ora o mai più (le cose cambiano)
16. Irene Fornaciari – Blu

[UPDATE 01:37] Enkele minuten na de overwinning werd door de RAI al bevestigd dat Stadio niet naar het Eurovisie Songfestival 2016 gaat. Ze hebben de invitatie afgewezen. Een selectiecommissie van de RAI gaat nu op zoek naar een andere kandidaat in het deelnemersveld. Snel zouden we de kandidaat moeten kennen.

[UPDATE 13:08] Op een persconferentie is bekendgemaakt dat Stadio het toch overweegt om naar het Eurovisie Songfestival 2016 te gaan, maar dat er nog niets beslist is. Uitsluitsel volgt binnenkort.

“Un giorno mi dirai” is geschreven door Saverio Grandi, Luca Chiaravalli en Gaetano Curreri. Stadio onstond in 1977 en bestaat uit Gaetano Curreri, Andrea Fornili, Roberto Drovandi en Giovanni Pezzoli. Ze namen in het verleden al vier keer deel aan Sanremo, maar deze vijfde keer was het eindelijk raak. Italië komt automatisch uit in de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op zaterdag 14 mei. Voor het eerst sinds de comeback van Italië zal het festival daar ook op het hoofdnet worden uitgezonden, Rai 1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.