De Letse finale is gewonnen door Justs Sirmais met het nummer “Heartbeat”. Er deden vier kandidaten mee aan de finale van Supernova 2016: Justs, Catalepsia, MyRadiantU en Marta Ritova. Justs kon zijn favorietenrol waarmaken en zal zo Aminata Savadogo opvolgen, die vorig jaar zesde werd in Stockholm Die schreef trouwens “Heartbeat”. Justs Sirmais is 21 jaar en komt uit ΔΆekava. Met zijn deelname van Supernova kwam hij voor het eerst in de Letse showbizz terecht. Catelepsia kwam als enigste nog in de buurt bij Justs. Er zaten een kleine 2.000 stemmen verschil.

Uitslag finale Supernova 2016 (aantal stemmen)
01. Justs – Heartbeat (20.725)
02. Catalepsia – Damnation (18.914)
03. MyRadiantU – We Will Be Stars (6.651)
04. Marta Ritova – Not From This World (5.041)

Letland komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Daarmee komt Justs ook Laura Tesoro tegen, want ook ons land zal deelnemen aan deze halve finale op donderdag 12 mei. De finale van Supernova 2016 kan je hier opnieuw herbekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.