Vanavond heeft de 21-jarige Agnete Johnsen de Noorse finale voor het Eurovisie Songfestival 2016 gewonnen. Net zoals vorig jaar waren er geen voorrondes voor Melodi Grand Prix en was er enkel deze finale, die al sinds 2003 vanuit Oslo Spektrum gehouden wordt. Er deden tien kandidaten mee, maar slechts vier kandidaten konden naar de superfinale Agnete haalde met het lied “Icebreaker” die superfinale, samen met Laila Samuels, Suite 16 en Feddy Kalas. Met ruim het dubbele aantal stemmen van de nummer twee gaat de jonge zangeres binnenkort naar buurland Zweden.

Uitslag superfinale Melodi Grand Prix 2016 (stemmen televoting)
01. Agnete – Icebreaker (195.728)
02. Freddy Kalas – Feel Da Rush (88.128)
03. Suite 16 – Anna Lee (56.671)
04. Laila Samuels – Afterglow (48.865)

Vroegtijdig uitgeschakeld
Elouiz – History
Makeda – Stand Up
Pegasus – Anyway
Stage Dolls – Into the Fire
Stine Hole Ulla – Traces
The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan – Laika

In 2011 nam Agnete al eens deel met haar groep The BlackSheeps. “Icebreaker” is geschreven door Agnete Johnsen, Gabriel Alares en Ian Curnow. Agnete zal uitkomen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei aanstaande. Ook België doet mee aan deze halve finale met “What’s the Pressure” van Laura Tesoro. De finale van Melodi Grand Prix kan je hier herbekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.