Na een behoorlijke speciale finale van de Oekraïense selectie is er dan toch een winnaar uit de bus gekomen. Het is Jamala die namens het land naar Stockholm gaat met het nummer “1944”. Er deden zes nummers mee aan de finale vanavond, maar quasi elk nummer werd na elke beoordeling negatief becommentarieerd. Zo vroeg Ruslana aan een kandidaat wat het standpunt van een kandidaat was omtrent het conflict met Rusland. De nummers één en twee hebben hetzelfde aantal punten, maar de televoting was de beslissende factor.

Uitslag finale Oekraïne (televoting+jury=totaal)
01. Jamala – 1944 (6+5=x)
02. The Hardkiss – Helpless (5+6=x)
03. SunSay – Love Manifest (4+4=8)
04. Pur:Pur – We Do Change (3+2=5)
05. NuAngels – Higher (2+3=5)
06. Brunettes Shoot Blondes – Every Monday (1+1=2)

“1944” is geschreven door Jamala (Susana Jamaladinova) zelf. Oekraïne komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei aanstaande. De finale kan je hier herbekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.