In Letland is het finaleveld van Supernova 2016 gekend. Tijdens de halve finale van de competitie vanavond konden vier van de acht kandidaten zich plaatsen voor de apotheose van volgende week zondag. Als eerste konden Justs (“Heartbeat”) en Catelepsia (“Damnation”) zich plaatsen dankzij de kijker. Daarna volgden Marta Grigale (“Choices”) en MyRadiantU (“We Will Be Stars”) dankzij de jury. De andere vier (waaronder favoriet Markus Riva) zijn uitgeschakeld.

Naar finale Supernova 2016
Justs – Heartbeat (eerste televoting)
Catalepsia – Damnation (tweede televoting)
Marta Grigale – Choices (jury)
MyRadiantU – We Will Be Stars (jury)

Uitgeschakeld
Ivo Grīsniņš Grīslis – We Are the Light
Markus Riva – I Can
Marta Ritova – Not From This World
Samanta Tīna – The Love Is Forever (terugtrekking)

Samanta Tīna besloot om tijdens de uitzending zichzelf terug te trekken. Zij zat met twee nummers in de competitie dit jaar, maar haar ‘zwakkere nummer’ haalde de halve finale. Ze wilt graag dat een sterk nummer naar Stockholm gaat, en dat kan ze naar eigen zeggen niet bieden. De uitzending van vanavond kan je via Replay van LTV opnieuw bekijken. Volgende week volgt er de finale van Supernova 2016 en kennen we de opvolger van Aminata Savadogo, die zesde werd in Wenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.