Litouwen is al bijna een maand bezig met de zoektocht naar de geschikte inzending voor het Eurovisie Songfestival. Vanavond werd het deelnemersveld opnieuw wat uitgedund en ging men van achttien naar zestien kandidaten. Het zijn Baiba en Berta Timinskaitė die het onderspit moeten delven in groep B. Zij haalden gecombineerd de minste stemmen en zijn uitgeschakeld. Volgende week is het weer de beurt aan groep A. Die gaan dan verder met acht kandidaten, net zoals groep B.

Uitslag vijfde voorronde Eurovizijos 2016 (televoting+jury=totaal) (dadelijk)
01. Aistė Pilvelytė – You Bet (12+12=24)
02. Ruslanas Kirilkinas – In My World (10+7=17)
03. Ieva Zasimauskaitė – Life (Not That Beautiful) (5+10=15)
04. 4 Roses – Butterfly (6+8=14)
05. Saulenė Chlevickaitė – Strong (8+6=14)
06. Milda Martinkėnaitė – If Tomorrow Never Comes (7+3=10)
07. Neringa Šiaudikytė – Never Knew Love (2+7=9)
08. E.G.O. – Long Way From Home (3+5=8)
09. Berta Timinskaitė – Stars in a Rainbow (4+4=8)
10. Baiba – Mayday (1+4=5)

Via de website van LRT kan je de vijfde voorronde herbekijken. Vanavond was groep B aan zet. Dat is de groep met kandidaten die voor de selectie geen nummer hadden. Volgende week is het dus de beurt aan groep A, de groep met kandidaten die wél een nummer toen ze aan dit avontuur begonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.