De Roemeense openbare omroep heeft vanmiddag tijdens een persconferentie de twaalf namen bekendgemaakt die zullen deelnemen aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 2016. Op vrijdag 4 maart zullen ze deelnemen aan de halve finale. Van de twaalf kandidaten gaan er zes door naar de finale op zondag 6 maart. Zowel de halve finale als de finale komen live vanuit het Sala Polivalentă “Lascăr Pană” in Baia Mare. Zo’n 2.000 mensen kunnen de show bijwonen.

Kandidaten Selecția Națională 2016
Andra Olteanu – Nai Nai
Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – The Voice
Dream Walkers – Let it shine
Florena – Behind the shadows
Hayley Evetts – Brand new day
Irina Popa – Lasă-mă, eu te las
Jukebox – Come on everybodu
M I H A I – Paradisio
Mihai Băjinaru – Never too late
Ovidiu Anton – Moment of silence
Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m coming home
Xandra – Superhuman

Eén voormalig kandidaat van het Eurovisie Songfestival zit in de selectie. Het gaat over Mihai Trăistariu, die Roemenië een vijfde plek bezorgde tien jaar geleden in Athene met “Tornero”. Dit jaar probeert hij het met “Paradiso”. De twaalf nummers kan je hier beluisteren. Roemenië komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei in Stockholm, Zweden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.