De Russische inzending voor Stockholm 2016 zal op donderdag 3 maart worden gepresenteerd. Dat heeft Sergey Lazarev, de Russische kandidaat, zelf bekendgemaakt via Instagram vanmiddag. “Officiële release van het nummer: 3 maart” stond er kort. Veel details zijn er nog niet gekend. Enkel is bekend dat de Griek Dimitris Kontopoulos het nummer gaat componeren, die ook Hold Me” (Azerbeidzjan 2013) en “Shady Lady” (Oekraïne 2008) schreef. Beide nummers werden tweede.

Ook Philipp Kirkorov zal meeschrijven aan het lied. Hij vertegenwoordigde Rusland in 1995 en schreef ook mee aan bovenstaande songs. Op welke manier het lied zal worden bekendgemaakt is nog niet geweten. Wat wel geweten is, is dat Rusland in de eerste halve finale op dinsdag 10 mei zal uitkomen. Opmerkelijk weetje: Rusland is het enigste land dat nog nooit in een andere halve finale dan de eerste heeft gezeten (met uitzondering van 2009, toen het land mocht organiseren).

[UPDATE 25/02, 19:52] De presentatie is verplaatst naar zaterdag 5 maart. Tijdens het avondjournaal om 18:00 onze tijd zal de omroep de videoclip voor het eerst laten zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.