Al een tijdje kennen we de namen van de tien Sloveense finalisten, maar vandaag heeft de nationale omroep van het land, RTVSLO, ook de tien songtitels gelost van de kandidaten. Onder de tien kandidaten zitten ook twee oude bekenden, die al eens eerder op het Eurovisie Songfestival te zien waren: Regina (1996) en Nuša Derenda (2001). Derenda haalde tot op heden het beste resultaat voor het land, namelijk de zevende plek in 2001 met het nummer “Energy”.

Finale EMA 2016 (zaterdag 27 februari 2016)
Anja Baš – What If
Anja Kotar – Too Cool
D Base – Spet živ
ManuElla – Blue and Red
Nuša Derenda – Tip Top
Raiven – Črno bel
Regina – Alive in Every Way
San Di EGO – Brez tebe
Sebastijan Lukovnjak – Tales of Tomorrow
Žan Serčič – Summer Story

De tien finalisten zullen tijdens de finale optreden, maar slechts twee van hen zullen worden onderworpen aan de televoting. Een jury zal namelijk als eerste mogen stemmen. Nadien bepaald de kijker de winnaar. Klemen Slakonja zal de show op 27 februari presenteren. De winnaar van EMA 2016 zal uitkomen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.