De eerste zaterdag van februari staat gelijk aan de start van Melodifestivalen 2016 in Zweden. De 56ste editie begint vanavond in een nieuw jasje vanuit het Scandinavium in Göteborg. En het is een bewogen start dit jaar. Donderdag werd Anna Book gediskwalificeerd omdat haar nummer, “Himmel för två”, al eerder in de Moldavische selectie van 2014 was opgedoken. Daardoor doen er maar zes nummers mee in de competitie vanavond. Anna Book mag haar nummer als gaste brengen.

Eerste voorronde Melodifestivalen 2016
01. Samir & Viktor – Bada nakta
02. Pernilla Andersson – Mitt guld
03. Mimi Werner – Ain’t no Good
04. Albin & Mattias Andréasson – Rik
05. Anna Book – Himmel för två
06. Robin Bengtsson – Constellation Price
07. Ace Wilder – Don’t Worry

[UPDATE 21:03] Pernilla Andersson is uitgeschakeld in Zweden. Ze eindigde met “Mitt guld” op de laatste plaats.

De nummers één en twee gaan meteen naar de finale op 12 maart, terwijl de nummers drie en vier in de herkansing moeten op 5 maart. De andere twee (normaal dus drie) kandidaten zijn uitgeschakeld. Enkel het Zweedse publiek beslist vanavond. De presentatie ligt in handen van Gina Dirawi, die elke week een andere gastpresentator naast haar zijde krijgt. Vanavond is dat Petra Mede, die binnenkort het ESF voor de tweede keer zal presenteren. De show start om 20:00 en is live te volgen via SVT 1, SVT World en online via SVT Play.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.