Vanavond is er in Italië de grote finale van het 66ste festival van Sanremo. Zestien kandidaten zullen het tegen elkaar opnemen, maar op dit moment zijn er nog maar vijftien finalisten bekend. Tijdens de finale vanavond zal één kandidaat een herkansing krijgen. Hij of zij zat gisterenavond bij de laatste vijf, maar de kijker kreeg de kans om nog een wildcard te geven. De uitzending verloopt in twee rondes. In de eerste ronde treden alle kandidaten op. De drie besten van die ronde zullen doorgaan naar de superfinale. Wie de superfinale wint, krijgt de kans om Italië te vertegenwoordigen in Stockholm.

Finale Festivali di Sanremo 2016
Alessio Bernabei – Noi siamo infinito
Annalisa – Il diluvio universale
Arisa – Guardando il cielo
Clementino – Quando sono lontano
Dear Jack – Mezzo respiro
Deborah Iurato & Giovanni Caccamo – Via da qui
Dolcenera – Ora o mai più (le cose cambiano)
Elio e le Storie Tese – Vincere l’odio
Enrico Ruggeri – Il primo amore non si scorda mai
Francesca Michielin – Nessun grado di separazione
Lorenzo Fragola – Infinite volte
Noemi – La borsa di una donna
Patty Pravo – Cieli immensi
Rocco Hunt – Wake Up
Stadio – Un giorno mi dirai
Valerio Scanu – Finalmente piove
Irene Fornaciari – Blu (wildcard)

[UPDATE 21:05] Irene Fornaciari (“Blu”) krijgt de wildcard van de kijker.
[UPDATE 00:52] Dit zijn de drie superfinalisten in Italië:

01. Deborah Iurato & Giovanni Caccamo – Via da qui
02. Francesca Michielin – Nessun grado di separazione
03. Stadio – Un giorno mi dirai

Ondertussen loopt er nog steeds een televoting voor volgende vijf kandidaten: Zero Assoluto (“Di me e di te”), Irene Fornaciari (“Blu”), Neffa (“Sogni e nostalgia”), Dear Jack (“Mezzo respiro”) en Bluvertigo (“Semplicemente”). Eén van hen zal dus nog worden toegevoegd aan het finaleveld van Sanremo 2016.

De kijkers (40%), een expertenjury (30%) en een 300 muziekliefhebbers (via een opiniepeiling, 30%) zullen vanavond stemmen. De winnaar krijgt het recht om Italië te vertegenwoordigen in Stockholm, maar mag weigeren. In dat geval zullen de organisatoren van Sanremo een andere kandidaat kiezen uit het deelnemersveld. De uitzending start om 20:35 en is te volgen via RAI 1, Eurovision.tv en de site van Sanremo. Carlo Conti is de presentator van dienst, samen met Virginia Raffaele, Mădălina Diana Ghenea en Gabriel Garko.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.