Op deze eerste dag van februari kiezen de Spanjaarden hun kandidaat en lied voor Stockholm. Op deze maandagavond, wat best een rare avond is voor een nationale finale, zullen zes artiesten deelnemen aan Objetivo Eurovisión. Onder de kandidaten zit ook een voormalig kandidate, en zelfs winnares, van het Junior Eurovisie Songfestival. María Isabel won in 2004 het jongerenfestival met “Antes Muerta que Sencilla”. Er zijn gastoptredens van onder andere Loreen (Zweden 2012), D’Nash (2007) en Edurne. Die laatste vertegenwoordigde Spanje vorig jaar.

Finale Objetivo Eurovisión
01. Maverick – Un mundo más feliz
02. Barei – Say Yay!
03. Xuso Jones – Victorious
04. Salvador Beltrán – Días de alegría
05. María Isabel – La vida sólo es una
06. Electric Nana – Now

De kijker mag samen met een jury de kandidaat voor Stockholm kiezen. De kijker heeft 40 % inspraak, een internationale jury met muzikanten en afgevaardigden van de EBU heeft 30 % te zeggen in de einduitslag en de overige 30 % zal worden bepaald door een jury in de studio. Die jury bestaat uit Loreen (Zweden 2012), Edurne (2015) en Carlos Marín van Il Divo. De show start om 22:15 (daar volle prime-time) en is te volgen op TVE La 1, TVE Internacional (te ontvangen via digitale tv) en Eurovision.tv. Anne Igartiburu en Julia Varel presenteren de show vanuit Madrid. Spanje start rechtstreeks in de finale op 14 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.