Vanavond zal de Cypriotische inzending voor het Eurovisie Songfestiva 2016 officieel worden voorgesteld op de openbare omroep. CyBC koos begin november de vijf mannen van Minus One (Francois Micheletto, George Solonos, Constantinos Amerikanos, Antonis Loizides en Chris Ioannides) om het eiland te vertegenwoordigen in Stockholm. De titel van het nummer is sinds het einde van vorige maand bekend: “Alter Ego”. De mannen van Minus One schreven aan het nummer, samen met de bekende Zweedse componist Thomas G:Son. Het lied zal volledig in het Engels zijn.
“Alter Ego” zal tijdens het avondjournaal van CyBC worden voorgesteld. Dat start om 19:00 onze tijd en is live te volgen via het hoofdnet en de satellietzender van de omroep. Kort na afloop komt de clip ook online. Cyprus is één van de achttien landen uit de eerste halve finale op dinsdag 10 mei.
Na een jaar afwezigheid in 2014 keerde het land van Aphrodite terug in Wenen. De omroep organiseerde een groots opgezette voorronde die de naam Eurovision Song Project meekreeg. Dat project werd gewonnen door John Karayiannis en “One Thing I Should Have Done”. Met zijn zesde plaats in de halve finale stootte hij door naar de finale, waar hij 22e werd. Hij kreeg elf punten tijdens de finale. Tien kwamen er van Griekenland en ééntje kwam er van Slovenië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws