Heel wat landen starten vanavond met de zoektocht naar de geschikte kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Zo ook IJsland. Vanavond is er daar de eerste halve finale van Söngvakeppnin 2016. Zes kandidaten doen er mee aan deze uitzending en de helft gaat door naar de finale. Onder de kandidaten zit Greta Salóme Stefánsdóttir. Zij nam in 2012 samen met Jónsimee aan het festival in Bakoe en bereikte daar de twintigste plek met het nummer “Never Forget”.

Eerste halve finale Söngvakeppnin 2016
Erna Hrönn Ólafsdóttir & Hjörtur Traustason – Hugur minn er
Greta Salóme Stefánsdóttir – Raddirnar
Ingólfur Þórarinsson – Fátækur námsmaður
Karlotta Sigurðardóttir – Óstöðvandi
Sigga Eyrún – Kreisí
Sigríður Eir Zophoniasardóttir & Jóhanna Vala Höskuldsdóttir – Ég sé þig

De uitzending start om 20:00 lokale tijd, dat is 21:00 hier, op RÚV. Tegen 22:40 kennen we de drie finalisten. Er komt geen jury aan de pas vanavond, enkel de kijker kan stemmen via televoting. Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir presenteert de show vanuit Háskólabíó in Reykjavik. Wie op 20 feburari de finale wint, zal uitkomen in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.