Vanavond is er de tweede avond van het prestigieuze Sanremo Festival. De overige tien kandidaten van de hoofdcategorie treden vanavond aan en net zoals gisterenavond weten we aan het einde van de show enkel de vier kandidaten die in de gevarenzone zitten. Ook zijn er vanavond twee duels in de nieuwkomerscategorie. De winnaar van elk duel gaat door naar de ‘Nuove Proposte’ finale op vrijdag. De finale van de hoofdcategorie of de ‘Sezione Campioni’ is op zaterdag.

Tweede avond Festival di Sanremo 2016
01. Annalisa – Il diluvio universale
02. Zero Assoluto – Di me e di te
03. Elio e le Storie Tese- Vincere l’odio
04. Francesca Michielin – Nessun grado di seperazione
05. Neffa – Sogni e nostalgia
06. Dolcenera – Ora o mai più
07. Patty Pravo – Cieli immensi
08. Clementino – Quando sono lontano
09. Valerio Scanu – Finalmente piov
10. Alessio Bernabei – Noi siamo infinito 

[UPDATE 11/2 00:50] Na vele gastoptredens, van onder andere Eros Eros Ramazzotti (die zelf won in 1986) en Ellie Goulding, zijn er weer vier kandidaten in de gevarenzone terechtgekomen. Pas vrijdag vallen er definitief kandidaten af. Bij de jongeren hebben Chiara Dello Iacovo (“Introverso”) en Ermal Meta (“Odio le favole”) zich geplaatst voor de finale. Op volgorde van bekendmaking zijn dit de vier kandidaten in de gevarenzone:

Zero Assoluto – Di me e di te
Dolcenera – Ora o mai più
Neffa – Sogni e nostalgia
Alessio Bernabei – Noi siamo infinito

Een combinatie van televoting (50%) en persjury (50%) zal vanavond gebruikt worden als stemmethode, voor beide categorieën. Bij de hoofdcategorie volgen er vanavond dus geen eliminaties. De stemmen van vanavond zullen voor de helft tellen tijdens de halve finale van vrijdag. De presentatie ligt in handen van Carlo Conti. Hij krijgt assistentie van Virginia Raffaele, Mădălina Diana Ghenea en Gabriel Garko. De uitzending start om 20:30 en is live te volgen via RAI 1 en live via internet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.