Zwitserland kiest vanavond in de Bodensee Arena te Kreuzlingen zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2016. In Zwitserland zijn er drie omroep en elke omroep heeft één of meer kandidaten mogen afvaardigen. De Duitstalige SRF stuurde Stanley Miller, Rykka en Vincent Gross naar de finale. Het Italiaanstalige RSI vaardigt Theo af en voor de Franstalige omroep RTS gaan Kaceo en Bella C. Er doen dus zes kandidaten mee vanavond, maar slechts één kan het ticket naar Stockholm bemachtigen. Naast hun eigen nummer zingen ze allemaal ook nog eens een cover.

Finale ESC 2016 – Entscheidungsshow
01. Vincent Gross – Half a Smile
02. Bella C – Another World
03. Kaceo – Disque d’or
04. Theo – Because of You
05. Rykka – The Last of Our Kind
06. Stanley Miller – Feel the Love

De zes covers: Gross brengt “Astronaut” (Sido ft. Andreas Bourani), Bella C brengt “Empire State of Mind (Part II) Broken Down” (Alicia Keys), Kaceo brengt “Video Killed the Radio Star” (The Buggles), Theo brengt “Photograph” (Ed Sheeran), Rykka brengt “Love Me Like You Do” (Ellie Goulding) en Stanley Miller brengt “Hello” (Adele).

Een combinatie van televoting en vakjury zal vanavond worden gebruikt. De show start om 20:10 en is live te volgen via SRF 1, RTS Deux en RSI La 2. Ook op de Songfestivalsite van de omroep kan je het live bekijken. Sven Epiney presenteert de show van 120 minuten. De winnaar komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei, samen met België en zeventien andere landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.