De Zweden zitten over de helft van hun nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 2016, binnenkort in hun eigenste Stockholm. Vanuit de Gavlerinken Arena in Gavlë strijden zeven kandidaten in de laatste voorronde voor twee plekken in de finale en twee plekken in de herkansingsronde. Onder de deelnemers zit een oud-winnaar van Melodifestialen: Martin Stenmarck (2005). Ook Molly Sandén (Junior 2006) doet mee en is topfavoriete met ‘Youniverse”.

Vierde voorronde Melodifestivalen 2016
01. Eclipse – Runaways
02. Dolly Style – Rollercoaster
03. Martin Stenmarck – Du tar mig tillbaks
04. Linda Bengtzing – Killer Girl
05. Frans – If I Were Sorry
06. Panetoz – Håll om mig hårt
07. Molly Sandén – Youniverse

[UPDATE 21:02] Martin en Linda zijn uitgeschakeld in Zweden. Martin Stenmarck eindigde met “Du tar mig tillbaks” op de zesde plek en Linda Bengtzing eindigde laatste met “Killer Girl”.

De nummers één en twee gaan meteen naar de finale op 12 maart, terwijl de nummers drie en vier in de herkansing moeten volgende weeek. Enkel het Zweedse publiek beslist vanavond. De presentatie ligt in handen van Gina Dirawi, die elke week een andere gastpresentator naast haar zijde krijgt. Vanavond is dat Sarah “Lynda Woodruff” Dawn Finer. De show start om 20:00 en is live te volgen via SVT 1, SVT World en SVT Play.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.