De Australische kandidaat voor Stockholm is zonet bekendgemaakt. Het is Dami Im die het land ‘down under’ gaat vertegenwoordigen. Op een concert van Conchita Wurst (2014) werd ze officieel voorgesteld als opvolgster van Guy Sebastian. Conchita Wurst, die twee jaar geleden dus won, gaf vanavond een concert in het wereldberoemde Sydney Opera House. De Australische omroep SBS gaf haar de primeur om Dami voor te stellen als kandidaat voor Australië. De 27-jarige Dami Im is geboren in Zuid-Korea, maar woont al bijna twintig jaar in Australië. Ze won in 2013 The X Factor Australia.

Haar lied voor Stockholm. zal op 11 maart wereldwijd uitkomen. Australië komt met Dami Im uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Die halve finale is op donderdag 12 mei. Vorig jaar mocht Australië meteen aantreden in de finale omdat het land toen eenmalig was uitgenodigd om deel te nemen. Omdat de deelname zo succesvol was, besloot de EBU om ze ook dit jaar te laten deelnemen. De bekendmaking kan je hier bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.