Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is Armenië.

Tien jaar geleden verscheen Armenië voor de allereerste keer op het Eurovisie Songfestival met de zanger André. Het was de eerste van heel wat succesvolle deelnames. Op uitzondering van 2011 en 2012 (geen deelname) na haalde Armenië elk jaar de finale. In 2008 en 2014 eindigde het land knap vierde. Dit jaar sturen ze, in navolging van Surisho en Eva Rivas, weer een knappe vrouw uit, namelijk Iveta Mukuchyan. Zij zal namens Armenië het nummer “LoveWave” zingen.

Iveta Mukuchyan is geboren op 14 oktober 1986 in de Armeense hoofdstad Jerevan, toen nog onderdeel van de Sovjet Unie. In 1992 verhuist de familie Mukuchyan naar Duitsland, waar ze haar tienerjaren doorbrengt. In 2009 keert ze terug naar Armenië om deel te nemen aan Hay Superstar, waar ze vijfde werd. In 2012 doet ze mee aan de Duitse versie van The Voice. Daar haalde ze de liveshows. Ondertussen heeft ze in Armenië een bloeiende carrière, maar is ze ook nog vaak te vinden in Hamburg. Ze bracht in haar moederland al enkele succesvolle singles uit.

De Armeense openbare omroep ARMTV maakte in oktober bekend intern voor Iveta Mukuchyan te gaan en haar naar Stockholm af te vaardigen. De zangeres ging aan de slag met verschillende nummers en koos uiteindelijk voor het nummer “LoveWave”, een inzending met sterke etnische invloeden uit eigen land. Op 2 maart ging het nummer in première tijdens het televisiejournaal van de openbare omroep.

Armeniê zal deelnemen aan de eerste halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei. Iveta Mukuchyan zal aantreden als zevende met “LoveWave”.Iveta Mukuchyan – LoveWave
Tekst: Iveta Mukuchyan, Stephanie Crutchfield
Muziek: Lilith Navasardyan, Levon Navasardyan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.