Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is Australië.

Australië mag dan niet in Europa liggen, toch heeft het land een lange traditie met het festival. De openbare omroep SBS begon met het uitzenden van de wedstrijd in 1983 en sinds 2009 is er ook er een Australisch commentatorenduo. Vorig jaar kreeg Australië eindelijk de kans om deel te nemen aan het festival met Guy Sebastian. Hij werd vijfde. Dit jaar zijn ze er opnieuw bij en vaardigen ze de lokale superster Dami Im af met de popballad “Sound of Silence”.

Dami Im is geboren op 17 oktober 1988 in Zuid-Korea. Als negenjarige verhuisde de moeder van Im samen met de kinderen naar Australië, terwijl de vader in Zuid-Korea bleef om geld te verdienen. Ze deed conservatorium in Griffith. In 2010 begon haar carrière in Zuid-Korea, waar ze zong in een gospel ensemble. In 2013 deed ze mee aan de audities van The X Factor Australia. Week na week scoorde ze en uiteindelijk won ze ook het seizoen. Sindsdien verschenen er tien singles en twee albums. Het volgende album van Dami Im (“Classic Carpenters”) komt volgende maand uit.

Dit jaar mag Australië opnieuw deelnemen aan het festival van de EBU, na het grote succes van het land vorig jaar. Net zoals in 2015 koos SBS intern voor een artiest. Het oog van de omroep viel dus op Dami Im, die tijdens een concert van Conchita Wurst werd voorgesteld. Op 11 maart ging “Sound of Silence” wereldwijd in première op iTunes en niet veel later volgde de videoclip van het nummer.

Australië zal deelnemen aan de tweede halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei. Dami Im zal aantreden als tiende met “Sound of Silence”. Vorig jaar mocht Australië nog rechtstreeks aantreden in de finale, maar dat privilege is nu weggevallen.Dami Im – Sound of Silence
Tekst: DNA (David Musumeci & Anthony Egizii)
Muziek: DNA (David Musumeci & Anthony Egizii)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.