Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is België.

België is één van de zeven landen dat deelnam aan het allereerste Eurovisie Songfestival. Als laatste van de zeven kon België zijn eerste (en voorlopig enige) overwinning binnenhalen in 1986 met “J’aime La Vie”. Sinds de introductie van de halve finales in 2004 haalde ons land de finale in 2004, 2010, 2013 en 2015. Of dat in 2016 ook zal lukken, ligt in de handen van Laura Tesoro. Zij zal ons land in Stockholm vertegenwoordigen met “What’s The Pressure”.

Laura Tesoro is geboren op 19 augustus 1996. De Antwerpse kwam voor het eerst op het scherm in 2008 tijdens de serie Witse op Eén. Twee jaar later doet ze mee aan Ketnetpop, waar de kandidaten een heus popconcert in elkaar moeten steken. Het grote publiek leert haar kennen in 2012 als ze verschijnt in de VTM-soap Familie. In 2014 laat ze haar zangcapaciteiten tonen in The Voice Van Vlaanderen, waar ze tweede werd. In de zomer van dat jaar scheen “Outta Here”. Vorig jaar speelde ze mee met de band Level Six. Daar moest ze voor het Songfestival jammer genoeg mee stoppen.

In november werd Laura Tesoro aangekondigd als één van de vijf kandidaten van Eurosong 2016. Naast haar verschenen ook Tom Frantzis, Adil Aarab, Amaryllis Uitterlinden en Astrid Destuyver. Tijdens de finale op 17 januari trok ze uiteindelijk bij zowel de kijkers als de jury aan het langste eind en kreeg Laura Tesoro het ticket naar Stockholm. Met “What’s The Pressure” hoopt ze funk en soul te combineren op het grote podium.

België zal deelnemen aan de tweede halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei. Laura Tesoro zal aantreden als achttiende en laatste met “What’s The Pressure”.Laura Tesoro – What’s The Pressure
Tekst: Sanne Putseys, Louis Favre, Yannick Werther
Muziek: Sanne Putseys, Birsen Uçar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.