Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is Bosnië en Herzegovina.

Bosnië en Herzegovina debuteerde op het festival van Millstreet in 1993. Echt hoge ogen gooide het land niet in het begin, maar hun deelname had vooral een emotionele waarde na de hevige oorlogen in het land. In 2006 haalde Bosnië met de derde plek zijn hoogste positie tot nu toe. In 2013 trok het land zich terug wegens de crisis, maar dit jaar zijn ze er opnieuw bij met Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala. Het gelegenheidskwartet zal “Ljubav Je” brengen in Stockholm.

Dalal (Dalal Midhat-Talakić) is bekend van het lokale R&B duo Erato. Ze bracht al twee albums uit en mocht vorig jaar optreden voor de paus. Deen (Fuad Backović) is geboren in de hoofdstad. In 2004 nam hij al eens deel aan het Eurovisie Songfestival met het controversiële “In The Disco”. Ana Rucner is een Kroatische celliste en is één van de bekendste muzikanten uit de Balkan en ook daarbuiten. Jala (Jasmin Fazlić Jala) tenslotte is een bekende rapper uit Bosnië; Hij ligt aan de basis van enkele lokale groepen, zoals BluntBylonon en hij richtte ook de Rey Eye Vision Studio op in Vogošća.

Na veel getouwtrek werd op 24 november definitief bekend dat Bosnië en Herzegovina opnieuw ten tonele zou verschijnen in Stockholm. Eén dag later maakte de omroep al bekend dat Dalal, Deen en Ana Rucner naar Stockholm zouden gaan. Later werd de naam van Jala daar nog aan toegevoegd. Op 19 februari presenteerde de vier artiesten hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016 vanuit het stadhuis in Sarajevo: “Ljubav Je”.

Bosnië en Herzegovina zal deelnemen aan de eerste halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei. Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala zullen aantreden als zeventiende en voorlaatste met “Ljubav Je”.
Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala – Ljubav Je
Tekst: Almir Ajanović, Jasmin Fazlić
Muziek: Almir Ajanović

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.