Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is Bulgarije.

De Bulgaarse omroep BNT debuteerde op het Eurovisie Songfestival van 2005. Het land wist in de negen edities dat het eerder deelnam slechts één keer de finale te halen, namelijk in 2007. Toen was het echter ook meteen een hoge notering voor Bulgarije, namelijk een vijfde plaats. In 2014 en 2015 verscheen het land niet op het festival vanwege financiële problemen. Dit jaar is Bulgarije wel erbij en dat met Poli Genova, die “If Love Was A Crime” zal brengen.

Poli Plamenova Genova is geboren op 10 februari 1987 in de hoofdstad Sofia. Als kind mocht ze mee optreden met Bon-Bon, dat vandaag de dag nog altijd bestaat als bekend kinderkoor. In 2011 doet ze mee aan de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival in Bulgarije. Die finale wint ze ook en ze doet mee aan het festival in Düsseldorf met “Na Inat”. Ze eindigde twaalfde in de halve finale. Vorig najaar keerde ze terug naar een Songfestivalpodium, namelijk naar dat van het Junior Eurovisie Songfestival 2015. Ze mocht de dertiende editie presenteren in Arena Armeec.

Op 25 november werd de comeback van Bulgarije bevestigd. Een kleine twee maand later kon BNT ook officieel aankondigen dat Poli Genova opnieuw het land zou vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Er werd lang geheimzinnig over gedaan, maar de inzending van Bulgarije kreeg de titel “If Love Was A Crime” mee. Het nummer werd op 21 maart, een week na de deadline, officieel voorgesteld.

Bulgarije zal deelnemen aan de tweede halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei. Poli Genova zal aantreden als twaalfde met “If Love Was A Crime”.Poli Genova – If Love Was A Crime
Tekst: Borislav Milanov, S. Arman, J. Persson, Poli Genova
Muziek: Borislav Milanov, S. Arman, J. Persson

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.