Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is Denemarken.

In 1957 debuteerde Denemarken op het festival met de toen controversiële kus van 11 seconden op het einde van hun nummer. Denemarken was het eerste Scandinavische land dat het festival kon winnen, namelijk in 1963. Ook in 2000 en 2013 won Denemarken (in Zweden) het festival. Dit jaar won het trio Lighthouse X het ticket naar buurland Zweden. Ze zullen Denemarken vertegenwoordigen met het nummer “Soldiers Of Love”.

Lighthouse X werd in 2014 opgericht met als basisidee om ‘de wereld een beetje beter te maken’ met hun muziek. De drie groepsleden van de groep zijn allemaal gezichten van verschillende non-profit organisaties. Søren Bregendal (32 jaar), Johannes Nymark (30 jaar) en Martin Skriver (29 jaar) zijn de drie leden van Ligthouse X. In 2014 kwam hun eerste single uit, “Kærligheden kalder”. Nadien volgden nog “Hjerteløst” en “Nattens gløder”. Vorig jaar kwam het debuutalbum uit van de drie mannen: “Lighthouse X”. Drie bovenstaande singles stonden ook op het eerste album van Lighthouse X.

Lighthouse X mocht in februari deelnemen aan de nationale finale van Denemarken: Dansk Melodi Grand Prix 2016. Tien artiesten en evenveel songs werden geselecteerd om op 13 februari aan te treden in de finale vanuit Forum Horsens. De drie heren begonnen niet als favoriet aan de wedstrijd, maar konden het verrassend genoeg halen van favorieten Anja Nissen en Simone. Ze gaan naar Stockholm met het nummer “Soldiers of Love”.

Denemarken zal deelnemen aan de tweede halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei. Lighthouse X zal aantreden als dertiende met “Soldiers Of Love”.Lighthouse X – Soldiers Of Love
Tekst: Søren Bregendel, Johannes Nymark, Martin Skriver, Sebastian Owens, Daniel Durn, Katrine Klith Andersen
Muziek: Søren Bregendel, Johannes Nymark, Martin Skriver, Sebastian Owens, Daniel Durn, Katrine Klith Andersen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.